ponedeljek, 25. julij 2011

plaža

Po Rostu sva šla na plažo Bunes, blizu Reineja. Po kratki vožnji s trajektom te čaka še slaba ura hoje. Tja sva šla zato ker je vodniček obljubljal odlično bolderiranje. Balvanov nisva našla veliko, plaža sama pa je spektakularna. Vse stene okrog nje so še nepreplezane in obetajo odlično, a najbrž kar težko plezarijo. Za večerjo sva poskušala ujeti kako ribico, žal neuspešno.




V vasici Vinstad je več ovc kot prebivalcev, pa tudi bolj prijazne so. Ena stara gospa nama je grozila s policijo,  ker sva sedela na plaži blizu njene hiše.


Najbrž prvenstven problem, luštna strehica okoli 6b


met Frančka




Bolderiranje z razgledom, ne vidi se ptičjih drekov na skali.


Ena boljših nepreplezanih sten, skala zgleda odlična.




kitova kost



Norvežani bi pekli hrenovke, midva sva pekla banane

Røst

Lani sva obiskala od manjših otokov na jugu obiskala Vaeroy, ki naju je res pozitivno presenetil, zato sva se letos odpravila na najjužnejši otok Lofotoskega otočja Røst. Røst je svoja občina, velika 10 kvadratnih kilometrov in ima 600 prebivalcev, od tega enega policaja. S povprečno nadmorsko višino 2m je otok še najbolj podoben palačinki. Tja nisva šla zaradi plezanja, gledat sva šla ptiče. Na nenaseljenih otokih okoli Røsta jih gnezdi ogromno. Vsekakor je bilo vredno ogleda.




Edina bencinska črpalka na Rostu.












Največja atrakcija, puffin oz. njorka. Puffin safarije na Lofotih ponujajo vse do konca avgusta, čeprav se konec julija preselijo na Islandijo.









En del projekta Kunstlandscape, ki v pokrajino vnaša elemente umetnosti. Ta rimski steber z jajci je postavljen na najbolj odročnem mestu, italijanski kipar je dejal, da ga ni naredil za ljudi, ampak za ptiče.



Če si kdo želi spati v isti hiši kot 500 galebov, je ta B&B pravi kraj za to.