petek, 26. avgust 2011

Bohuslan in domov

10.8. smo se v Bohuslanu, na jugu Švedske, dobili z Mihom, Davorjem, Kekcem in Stipetom. V bližnjih plezališčih smo plezali 5 dni, dva dni pa balvanirali v Kjugekullu blizu Kristianstada. Spali smo v majhnem kempu, ki sta ga za plezalce uredila dva lokalca, Hana in Peter. Oba lahko vidite tudi v filmu Crackoholic, ki govori o plezanju na tem področju. Bohuslan ponuja res odlično enoraztežajno trad plezanje v odličnem granitu. Pleza se večinoma poči, tako da je varovanje super, tu pa tam se pojavi celo kak sveder ali štant. En dan smo preživeli tudi v "Grotti", ki ponuja res dobro frikanje, predvsem smeri z višjimi ocenami. Kupili, in poskušali pojesti smo tudi najslabše možne hrenovke (hvala Kekec!:). Preživeli smo in z odrgnjenimi blazinicami prišli domov.






 Klasika Tor line naj bi bila samo 6c, a se je izkazala za pretežko.
                               











        Grotta s previsi





Udobje pri Hani in Petru. 


Na trajektu do prijetnega kempa na otočku blizu balvanov.

                                       





4 komentarji:

  1. Ja FEST! Tale Bohuslan pa zgleda kr mikavn. Kolega gre zdele študirat v Goteburg in razmišljam, da bi se spravil v tale Bohuslan konec oktobra. Kakšne so smeri, a kej lažjega tudi obstaja? Bl kšne petke, več verjetno na trad ne bom upal:)
    Tisti kamp, ki si ga omenil, to je v Bohuslan-u? Kakšna je cena?

    lp, Matej

    OdgovoriIzbriši
  2. Se mi zdi super za lažje smeri. Maš ogromno štirk pa petk. Je dobr za privajanje na težje trad smeri. http://www.mountainproject.com/v/bohuslan/106850628
    Tu je opis, kako do kempa. Stane okol 5 eur če si v šotoru, al pa 7 eurov če si na skupnih ležiščih. Ni tuša, je pa blizu en plac kjer se lahko stuširaš. Pa morje je.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti, a je od lažjih smeri kej opremljenih, al je vse samo striktno trad?

    OdgovoriIzbriši